Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łazanki z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki 1 szklanka
pieczarki 500 gram
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
żółty ser 200 gram
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: łazanki z pieczarkami

Łazanki gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Czosnek obieramy i drobniutko siekamy wraz z cebulą. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i wrzucamy czosnek z cebulą,mieszając smażymy ok 3 minut po czym dodajemy rozdrobnione pieczarki. Smażymy od czasu do czasu mieszając aż nadmiar płynu z pieczarek odparuje. Warzywa łączymy z makaronem oraz serem,doprawiamy do smaku i wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Pieczemy 40 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak