Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kiszoną kapustą po mojemu.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 30 dkg
pieczarki 50 dkg
cebula biała 2 szt
kiełbasa 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1 szt
boczek 2 plastry
kapusta biała 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kiszoną kapustą po mojemu.

Kapustę kiszoną gotujemy. Pieczarki obieramy, myjemy kroimy smazymy na oleju do pieczarek dodajemy 1 pokrojoną w kostkę cebulę dusimy mozna dodać sól.pieprz.Boczek kroimy w kostkę smazymy dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i 1 pokrojoną cebulę.Makaron gotujemy w osolonej wodzie moze być łazankowy ale mogą być też swiderki.Do ugotowanej kapusty dodajemy wytopiony boczek z kiełbasą,usmazone pieczarki i koncentrat pomidorowy,mieszamy.Jeżeli trzeba to jeszcze doprawiamy,dodajemy do kapusty makaron mieszamy. Danie podajemy na obiad albo na kolację. POLECAM !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.09.2013 10:47
pyszne,lubię takie a tak dawno ich nie robiłem
Alex_M 08.08.2013 17:04
i po mojemu tez, pycha! :)
Joanna23 10.04.2013 09:39
bardzo lubię
gusia1000 22.10.2012 16:39
Robię to danie i zawsze smakuje. Głos oddany.
gosia56 22.10.2012 09:03
Ulubione danie na sobotę.
Niunia1 21.10.2012 12:45
łazanki to rodzaj makaronu, a tu są świderki :)
Iwka 21.10.2012 10:48
bardzo lubię
Laila2786 21.10.2012 10:17
robię bardzo podobnie tylko bez pieczarek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak