Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą włoską

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki 200 g
kapusta włoska 500 g
boczek wędzony 200 g
Liść laurowy suszony Prymat
cebula
masło 1 łyżka
koperek 1/2 pęczka
sok z cytryny
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą włoską

Makaron ugotowałem według przepisu na opakowaniu. Kapustę włoską posiekałem ,zalałem zimną wodą (200 ml –w razie potrzeby dolać),razem z liściem laurowym i łyżeczką soli gotowałem do miękkości. Nadmiar wody odparowałem. Cebulę posiekałem i podsmażyłem na maśle. Dodałem do kapusty. Boczek pokroiłem w kostkę ,podsmażyłem na suchej patelni i razem z wytopionym tłuszczem dodałem do całości. Następnie dodałem makaron ,wszystkie składniki ,razem z posiekanym koperkiem wymieszałem. Do smaku doprawiłem solą ,pieprzem oraz sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 14.09.2014 10:16
Pyszne łazanki :)
IlonaAlbertos 11.09.2014 20:35
Apetyczne danie.
Megg 11.09.2014 20:10
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak