Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łazanki z kapusta i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 średnia główka
pieczarki 0,5 kilograma
mąka 0,5 kilograma
jaja 1 sztuka
woda letnia 1 szklanka
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek 1 lyzka
masło 4 lyzki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: łazanki z kapusta i pieczarkami

makaron:
make,jajko,szczypte soli oraz letnia wode mieszamy i zagniatamy ciasto pamietajac ze nie moze byc zbyt luzne. bardzo cienko walkujemy i zostawiamy zeby podeschlo.(w tym czasie bedziemy przygotowywac kapuste oraz pieczarki).kroimy na kwadraty okolo 2 cm na 2 cm i gotujemy w osolonej wodzie okolo 5 minut od wyplyniecia na wierzch.

kapuste dosc grubo kroimy,wrzucamy do garnka, zalewamy woda i gotujemy do miekkosci.pieczarki podsmazamy na masle z dodatkiem "wegety" i pieprzu pod przykryciem.do pieczarek dokladamy kapuste i dusimy razem okolo 5 minut.teraz wystarczy tylko dorzycic makaron oraz ewentualnie dosolic badz dopieprzyc.

to danie ktorego nie da sie zepsuc,smaczne na cieplo i na zimno.

smacznego;]

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 21.01.2013 00:02
pycha,bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak