Łazanki wigilijne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łazanki

    20 dag
  • pieczarki

    50 dag
  • cebula

  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • masło

    1 łyżka
  • kapusta kiszona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łazanki ugotować. Obsmażyć na złoto pokrojone w plastry pieczarki i cebulę. Wymieszać z kapustą. Podlać wodą i gotować pół godziny. Doprawić. Wymieszać z łazankami, włożyć do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. Zapiekać pół godziny w temp. 180 stopni C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 09.12.2011 16:26
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat