łazanki do zup

łazanki do zup

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    15 dag
  • jajko

    1 szt.
  • woda

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę zagnieść z jajkiem i wodą, wyrobić ciasto. Wywałkować cienko-pozostawić do przeschnięcia. Ciasto zwinąć w rulon, podzielić na części. Kawałki ciasta kroić w paski ½ cm szerokości, paski zaś w kostkę, łazanki rozrzucić luźno na stolnicy zaraz po pokrojeniu. Wrzucić na wrzącą osoloną wodę, a gdy podpłyną odcedzić, przelać zimną wodą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona43

18.11.2011 14:27
faktycznie proste:)

Halusia

09.07.2011 20:57
super...

marta1371

28.04.2011 20:46
proste do zrobienia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat