Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łazanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 szt
makaron łazanki 150 gram
boczek parzony 10-15 dag
szynka konserwowa 15 dag
kapusta pekińska 200-300 gram
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Porada

Kapustę pekińską można zastąpić białą kapustą, jednakże należy najpierw ją sparzyć. W zależności od upodobania można także dodać trochę kapusty kiszonej.

Przepis i sposób przygotowania na: łazanki

1. Cebulkę pokroić w grubszą kostkę, usmażyć na tłuszczu.
2. Boczek i szynkę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na tłuszczu.
3. Makaron ugotować.
4. Kapustę pokroić. Przysmażoną cebulkę dodać do boczku i szynki, dodać poszatkowaną kapustę, smażyć ok 10 min.
5. Dodać makaron, przyprawić do smaku, wymieszać, smażyć 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.09.2016 14:20
pyszne,dawno ich nie jadłem
Ewelina1991 03.09.2016 09:02
smaczne łazanki
trufelek 02.09.2016 20:21
pysznie :))
agnieszka214 02.09.2016 18:44
bardzo lubie gołabeczki
Agnieszka-87-25 02.09.2016 15:43
apetyczne sa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak