Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
kiełbasa 3 laski
boczek 3 plastry
cebula 2 sztuki
woda 4 szklanki
sól do smaku
pieprz
olej 1 łyżka
makaron łazanki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki

Kapustę umyć i osuszyć. Zetrzeć ją na tarce do tego przystosowanej. Wodę zagotować i dodać do niej kapustę, gotować przez około godzinę. Po tym czasie odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Kolejno dodać do niej kapustę i zesmażyć, przyprawić solą i pieprzem. Boczek pokroić w drobną kostkę i wytopić na patelni tłuszcz. Kolejno dodać do niego kiełbasę pokrojoną w talarki i przysmażyć. W międzyczasie ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do gotowej już kiełbasy dodać kapustę i wszystko wymieszać - chwilę przesmażyć. Makaron odcedzić i dodać do niego kiełbasę z kapustą - wymieszać i podawać. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.02.2015 12:58
bardzo dobre
Renataj 05.02.2015 08:47
Z kiełbaską i boczkiem czyli łazanki na bogato:)
Maridka19 04.02.2015 16:31
Smakowicie wygląda :)
w mojej kuchni 04.02.2015 15:09
i można się smacznie najeść do syta...
aginaa 04.02.2015 14:11
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak