Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łazanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 2 oakowania
mielonka 1 puszka
kapusta biała 1 sztuka
mięso wieprzowe bez kości
sól
pieprz
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: łazanki

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, mięso wieprzowe (może być mięsko które zostało nam na kości z gotowania zupy)z pokrojoną w kostke cebula podsmażamy delikatnie na małej ilości oleju. Kapuste kroimy w drobna kostkeę , lekko obgotowujemy. Ugotowany makaron oraz kapustę mieszamy razem z podsmażonym miesem i cebulą, dodajemy mielonke z puszki dokładnie mieszamy, wszystkie składniki zapiekamy przez ok 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.12.2013 10:12
już dawno nie jadłam
adelajda 09.03.2013 10:47
lubię takie szybkie jedzonko !
Janina 08.03.2013 15:13
Bardzo smaczne
msmors 08.03.2013 15:07
bardzo smaczne i ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak