Łazanki

Łazanki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • mięso mielone

    1/2 kg
  • makaron łazankowy

    30 dag
  • sól

  • pieprz

  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Łazanki

Kroki postępowania

Krok 1 - Łazanki foto
Kapustę kiszoną kroimy drobno wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości ,
Krok 2 - Łazanki foto
mięso mielone smażymy na patelni ,
Krok 3 - Łazanki foto
a makaron gotujemy w osolonej wodzie
Krok 4 - Łazanki foto
Gdy kapusta zmięknie odcedzamy i przekładamy do garnka dodajemy podsmażone mięsko oraz makaron . Cebulkę obrać posiekać i zeszklić na oliwie także dodać do reszty składników . Całość dobrze wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Łukasz15 29.06.2013 10:26
Moje ulubione
Joanna23 15.02.2013 10:07
uwielbiam
RenataZ-et 20.12.2012 21:25
uwielbiam
RenataZ-et 20.12.2012 21:25
uwielbiam
kate.500 06.09.2012 09:38
pycha
Wafelek2601 14.08.2012 09:33
bardzo lubię
elficzna 13.08.2012 14:17
mmm ale pyszność ^^ zjadłabym troszkę ^^
ziutula
ziutula 13.08.2012 11:26
lubię je w chłodne dni zjeść, są syte
anja3107 13.08.2012 10:20
ja też bardzo lubię
wojtek5 13.08.2012 09:45
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat