Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LAZANIA Z WĘDZONĄ MOZZARELLĄ

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 600 g
przecier pomidorowy 500 ml
mozzarella 1/2 kulki
pieprz 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia
sos beszamelowy 3/4 szkl
czosnek ząbki 4-5
makaron 5-6 płatów
groszek konserwowy 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: LAZANIA Z WĘDZONĄ MOZZARELLĄ

Kroki postępowania

1
Płuczemy mięso , drobno kroimy i przepuszczamy przez maszynkę . Rozgrzewamy olej , smażymy mięso okolo 10-15 minut .
Krok 1 - LAZANIA Z WĘDZONĄ MOZZARELLĄ foto
2
Do mięsa dodajemy przecier , całość mieszamy , doprawiamy do smaku , smażymy jeszcze 5-6 minut . Dodajemy groszek .
Krok 2 - LAZANIA Z WĘDZONĄ MOZZARELLĄ foto
3
W garnku gotujemy wodę z solą , wkładamy po 2 płaty makaronu i gotujemy 5-6 minut .
Do małej keksówki wlewamy na dno 2-3 łyżki sosu beszamelowego . Kładziemy płat makaronu , wykładamy mięso , nakrywamy kolejnym płatem , który polewamy sosem . Czynność powtarzamy . górę polewamy sosem . Wędzoną mozzarellę ścieramy na tarce o dużych oczkach . Posypujemy wierzch lazani serem .Kładziemy obrane ząbki czosnku .
Krok 3 - LAZANIA Z WĘDZONĄ MOZZARELLĄ foto
4
Lazanię pieczemy w 180 C przez 15-20 minut .
Krok 4 - LAZANIA Z WĘDZONĄ MOZZARELLĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 26.02.2014 08:10
Pomysłowo i smacznie :)
gosia561 25.02.2014 19:11
ciekawa odmiana
Stenka 25.02.2014 17:50
smaczne jedzonko
wirtualnykucharz 25.02.2014 17:17
to coś dla mnie , ale fajna góra makaronu z mięsem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak