Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LAWENDOWY SOS SWEET-CHERRY

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czereśnie 250 g
miód 3 łyżki
spirytus 2 łyżki
lawenda 4-5 gałązek
olej 1 (z prażonych orzechów)

Przepis i sposób przygotowania na: LAWENDOWY SOS SWEET-CHERRY

Czereśnie myjemy, odpestkowujemy i smażymy 1-2 min. na oleju z orzechów.
Dodajemy lawendę, anyż i miód i smażymy 4-5 minut, aż sos się zredukuje.
Podlewamy spirytusem i podpalamy (flambirujemy). Kiedy alkohol się wypali sos jest już gotowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 25.06.2013 07:19
ciekawa jestem smaku tej potrawy :)
PasjaSmaku 25.06.2013 02:05
Listków :)
caralajna 24.06.2013 22:19
fajne smaki, używasz kwiatów lawendy czy listków?
mufinka79 24.06.2013 18:59
Mhhm, zachęcająco prezentuje się ten sos :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak