Łatwy gulasz wołowy

K&J

Łatwy gulasz wołowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

  • bulion

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • pieprz

  • mąka

  • sól

  • Przyprawa do wołowiny klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę dzielima na małe porcje. Na odrobinie oleju smażymy kawałki wołowiny. Dodajemy przyprawy do wołowiny, trochę soli oraz pieprzu. Kiedy mamy już podsmażone kawałki wołowiny , dolewamy wodę. Całośc dusimy. Dodajemy też liśc laurowy. Ja czestodorzucam pół kostki bulionu. iedy mamy już fajnie uduszony wywar, dodajmey trochę mąki aby zagęścić sos. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat