Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łatwa panga

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

panga 2 szt.
jajko 1 szt.
mąka 2 łyżki stołowe
sól
pieprz
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: łatwa panga

Kroki postępowania

1
dzielimy naszą rybkę na 3 części, solimy i pieprzymy oraz skraplamy sokiem z cytryny.
Krok 1 - łatwa panga foto
2
wbijamy jajko do talerza i dodajemy mąkę. mieszamy razem do uzyskania jednolitej masy, gdy wydaje nam się, że jest za gęsta to dodajemy łyżkę wody i znowu mieszamy. można lekko przyprawić nasze ciasto np.kucharkiem. obtaczamy naszą rybkę i wkładamy na rozgrzany olej.
Krok 2 - łatwa panga foto
3
smażymy na oleju kilka minut. nie za długo, bo wtedy nasza rybka będzie się rozpadać na mniejsze kawałki. podajemy np. z ziemniakami i gotowaną marchewką. smacznego!
Krok 3 - łatwa panga foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 13.12.2012 22:55
łatwa i pyszna
Dorota37 03.12.2012 08:19
uwielbiam rybki
Angelika10 28.11.2012 00:20
dobra rybka
Justyna87 20.11.2012 18:41
super
jola1508 11.11.2012 21:13
mniam mniam
jola1508 11.11.2012 21:13
mniam mniam
romanrafal
romanrafal 12.10.2012 14:46
smaczna i do tego surówka z kiszonej kapusty,pycha
marianp20 03.10.2012 14:10
pycha
mela25 01.10.2012 21:39
uwielbiam taką rybkę
Wafelek2601 01.10.2012 16:25
Pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak