Lasagne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron lasagne

    20 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • mięso mielone

    20 dag
  • pieprz

  • śmietana kremówka

    20 dag
  • mleko

    120 ml
  • ser żółty

    35 dag
  • masło

    1 kostka
  • sól

  • przecier pomidorowy

    1 słoiczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotować przez 4 minuty. Odcedzić. Posiekać cebulę i czosnek. Dać do rondla. Polać oliwą z oliwek i smażyć. Dodać mięso mielone i przecier pomidorowy po ok. 14 minutach i przyprawić. Gotować jeszcze ok. 30 minut.
Mleko połączyc z kremówką. Zetrzeć do tego ser. Przyprawić. Na naczynie żaroodporne dać warstwę makaronu, mięsa i śmietany. Na wierzch dać kawałki masła i zetrzeć ser żółty. Piec ok. 40 minut w 200 st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat