Lany biszkopt z czereśniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • mąka pszenna

    1 szkl
  • cukier puder

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • cynamon Prymat

    1/2 łyżeczki
  • czereśnie

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Lany biszkopt z czereśniami foto
Jajka ubić z pudrem dodać mąkę zmieszaną z proszkiem. Dokładnie utrzeć. Odstawić ciasto na 5 min.
Krok 2 - Lany biszkopt z czereśniami foto
Na dnie tortownicy o śr. 24cm ułożyć czereśnie, oprószyć je cynamonem.
Krok 3 - Lany biszkopt z czereśniami foto
Zalać ciastem, piec ok. 30 min w temp. 160st.
Krok 4 - Lany biszkopt z czereśniami foto
Podawać oprószone cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 16.04.2014 16:49
rewelacyjny przepis na pyszne ciacho
IZABELA29 22.06.2013 14:43
prosty i smaczny
Iwusia 15.06.2013 23:09
dobre ciacho
alaaa 31.05.2013 22:13
ciasta z owocami to lubię,bardzo apetyczne
RenataZ-et 01.02.2013 20:06
Wygląda niezwykle apetycznie i te soczyste czereśnie-mniam :)
KasiaK90 03.09.2012 08:59
wygląda pysznie
anemon 29.08.2012 20:31
Z czereśniami jeszcze ciasta nie robiłam, ale to dlatego, że zawsze przegrywam ze szpakami walkę o czereśnie.
caralajna 21.08.2012 16:09
bardzo fajny przepis na smaczne ciacho
Patrycja33 15.08.2012 23:08
OCH TE SŁODKOŚCI:)
Agnieszka_B 15.08.2012 21:07
Przepis bardzo mi się podoba :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat