Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Langusty w sosie tamaryndowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

langusty kilka szt
pasta tamaryndowa 1.5 łyżki
sos sojowy 1 łyżeczka
brązowy cukier 1 łyżka
limonka 1 szt
woda 1/2 szkl
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Langusty w sosie tamaryndowym

Kroki postępowania

1
W miseczce mieszamy: pastę tamaryndową, sos sojowy, sok z połowy limonki + otarta skórka, wodę oraz cukier.
Krok 1 - Langusty w sosie tamaryndowym foto
2
Na maśle podsmażamy umyte langusty/langustynki przez około 3 minuty.
Krok 2 - Langusty w sosie tamaryndowym foto
3
Następnie zalewamy sosem tamaryndowym, podsmażamy razem, przykrywamy razem i dusimy około 5 minut. W razie potrzeby można dodać trochę wody.
Krok 3 - Langusty w sosie tamaryndowym foto
4
Ja podałam z ryżem i świeża kolendrą.
Krok 4 - Langusty w sosie tamaryndowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 11.01.2013 10:10
pięknie podane
Aga20 25.10.2012 14:20
na targu rybnym. Kupuje swieze
SmacznaPyza 25.10.2012 14:06
gdzie kupujesz langusty - świeże czy mrożone?
Laila2786 25.10.2012 11:56
co za elegancja
ilka_86 25.10.2012 10:56
pierwszy raz słyszę taką nazwę, zaintrygowała mnie
sylwia / sytofala 25.10.2012 10:31
mmmm nie znane mi smaki , ale bardzo intrygujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak