Lane kluski do zupy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • mleko

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wbijamy do miseczki i mieszamy, dodajemy mleko, mąkę i mieszamy wszystkie składniki. Ciasto powinno być dosyć gęste i zarazem lejące. Gdy będzie za gęste dodać wody, a gdy będzie za rzadkie dosypać trochę mąki. Do garnka wlać wodę, dodać sól, zagotować i na gotującą się wodę wylewać kluski cały czas mieszając. Kluski gotować około 5 min od wypłynięcia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 16.02.2013 10:58
dobry dodatek ,dawno nie robiłam
Lemon 22.09.2012 11:26
dzisiaj robię
Izabela/bella81 22.09.2012 08:27
bardzo dobre kluseczki
Goya 22.09.2012 00:41
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat