Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lane ciasto do zup

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka pszenna 2 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: lane ciasto do zup

Dokładnie wymieszać 2 jajka i około 2 łyżki mąki, by powstało gęste, ale lejące się ciasto. Lekko posolić. Wlewać do gotującej się zupy (lub wody) wąskim strumieniem. Aby kluski były grubsze, strumień powinien być szeroki.
Kluski nadają się do różnych zup, szczególnie do pomidorowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak