Lane ciasto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka rosołowa

  • marchew

  • jajka

    2
  • mąka

    4 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • przyprawa do zup i potraw w płynie

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy litr wody. Dodajemy kostkę rosołową i obraną pokrojoną marchewkę. Gotujemy, aby marchewka była miękka. W tym czasie do miseczki wybijamy jajka i roztrzepujemy. Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Na gotującą zupę wlewamy przygotowaną masę jajeczną i dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Gotujemy ok. 5 minut. Doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat