Łamańce z makiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    1 szklanka
  • miód

    2 łyżki
  • cukier puder

    2 łyżki
  • migdały płatki

    3 łyżki
  • orzechy posiekane

    3 łyżki
  • skórka pomarańczowa kandyzo

    2 łyżki
  • rodzynki

    3 łyżki
  • śmietana kremówka

    4 łyżki
  • aromat migdałowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mak zaparzyć wrzącą wodą i pozostawić na noc. Następnego dnia odcedzić i zemleć dwa razy w maszynce. Zmielony mak wymieszać z pozostałymi składnikami, wyłożyć na półmisek, obłożyć kruchymi ciasteczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 02.12.2012 00:15
super przepis
romanrafal 27.10.2012 09:02
super
Kate131 23.04.2012 08:27
pycha
ewaa 30.05.2011 20:47
pycha:)
Gosia32 22.05.2011 09:27
super;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat