Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŁABĘDŹ Z JABŁKA - OZDOBA DO DAŃ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 szt
sok z cytryny do skropienia
WYKAŁACZKA

Przepis i sposób przygotowania na: ŁABĘDŹ Z JABŁKA - OZDOBA DO DAŃ

Odcinamy 1/3 jabłka wzdłuż gniazda i nożykiem nacinamy z większej części jabłka zaczynając od góry piórka i po bokach robimy to samo. Części wysuwamy do tyłu w równych odstępach. Z pozostałego jabłka wycinamy zaokrągloną szyję z główką łabędzia i spinamy wykałaczką. Skrapiamy sokiem z cytryny aby jabłko nie z czarniało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 26.03.2013 06:35
Ładnie wygląda ten łabędź :)
Henryka2 25.03.2013 17:41
Błąd ortograficzny na błędzie, ale minusowanie bezbłędne! Nie lubimy krytyki?
Henryka2 25.03.2013 17:39
Gosia, a nie można bardziej po polsku?! ŁABĘDZIA można zjeść a nie ŁABĘDŹ można zjeść.
GOSIA18 25.03.2013 12:17
łabędź z jabłka również można zjeść z podanym daniem
SmacznaPyza 24.03.2013 20:36
ozdoba do dań a nie danie a do tego wykonana niezbyt starannie
Dorota_31_ 24.03.2013 19:17
przepiękny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak