Kwitnący tulipan

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6 szt
  • margaryna

    1 szt
  • cukier puder

    1i 1/2 szkl
  • mąka

    2 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mleko

    1/2 szkl.
  • kokos

    4 łyżki
  • kakao

    2 łyżki
  • kisiel truskawkowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margaryne utrzeć z cukrem. Dodać resztę składników. Na koniec piane z białek.

Ciasto podzielic na cztery części:

do I części dodać - kisiel czerwony
do II części dodać - 2 łyżki kakao
do III części dodać - 4 łyżki kokosu
czwartą część pozostawić bez dodatków.

Układać cisto na formę łyżką na przepian.

Piec 30 min. w temp. 180st. Po upieczeniu przekroic i przełożyć dowolną masą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelina63 16.01.2012 13:28
ekstra
Magda60 05.12.2011 23:21
smaczny
Magda60 05.12.2011 23:21
smaczny
tomek18 27.09.2011 07:17
super
jogobella231 08.06.2011 11:46
pycha
ilka_86 17.04.2011 22:11
bardzo lubię to ciasto
malaczarna23 16.04.2011 09:30
uwielbiam to ciasto
Danuta_Prorok 24.03.2011 11:25
super
Krzysztof42 29.10.2010 19:04
lubię tulipany

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat