Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jaja
6 szt -
margaryna
1 szt -
cukier puder
1i 1/2 szkl -
mąka
2 szkl -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
mleko
1/2 szkl. -
kokos
4 łyżki -
kakao
2 łyżki -
kisiel truskawkowy
1 szt
Przepis i sposób przygotowania Kwitnący tulipan
Ciasto podzielic na cztery części:
do I części dodać - kisiel czerwony
do II części dodać - 2 łyżki kakao
do III części dodać - 4 łyżki kokosu
czwartą część pozostawić bez dodatków.
Układać cisto na formę łyżką na przepian.
Piec 30 min. w temp. 180st. Po upieczeniu przekroic i przełożyć dowolną masą.
Komentarze (9)