Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwiaty salami zapiekane na bagietce

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1/2 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuka
sól do smaku
masło 2 łyżka
szczypiorek 1/4 pęczek
pieczarki 12 sztuka
salami 12 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Kwiaty salami zapiekane na bagietce

Pieczarki umyć i odciąć ogonki. Na maśle podsmażyć krótko kapelusze. Wystudzić i posolić. Bagietkę pokroić na grubsze kromki. W środku każdej kromki zrobić wgłębienie. Plastry salami zwinąć w stożki i włożyć we wgłębienie w kromkach z bagietki. Na środku ułożyć kapelusze pieczarek. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Kanapki wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i zapiec przez około 10 minut. Gotowe grzanki posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 09.12.2013 14:36
świetny pomysł na przystawkę :)
Łucja 28.06.2013 23:06
bardzo pomysłowe :) i pięknie się prezentuje!!
reniatka 28.06.2013 14:06
jakie fajne kolorowe danie
babajaga1969 28.06.2013 12:29
smacznie i kolorowo
Mniam 28.06.2013 11:48
Wygląda rewelacyjnie.
as28 28.06.2013 11:33
mniam mniam
Marta1986 28.06.2013 11:27
ciekawy przepis
Konczi 28.06.2013 10:47
rewelacyjny pomysł
iwi 28.06.2013 10:46
Świetny pomysł
Janina 28.06.2013 10:41
Ciekawy pomysł, wygląda zachęcająco;)
Megg 28.06.2013 10:35
wspaniałe bajkowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak