Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwiaty cukini faszerowane mięsem w tempurze

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kwiaty cukini 6 szt
filet z kurczaka 100 g
cebula 1 szt
natka pietruszki 4 łyżki
sól czarna do smaku
papryczki jalapeno 1 szczypta
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
mleko 100 ml
olej do smażenia 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kwiaty cukini faszerowane mięsem w tempurze

Kwiaty cukinii myjemy i delikatnie wyjmujemy ze środka trzonek , patrzymy czy nie am robaczków . osuszamy na ręczniku ,
Fileta drobniutko szatkujemy i doprawiamy na ostro .
Natkę i cebulkę również drobniutko kroimy , bo takie łatwiej włożyć do kwiatów .

Z mąki , jaja i mleka robimy tempurę doprawiamy ją solą .

Każdy kwiat napełniamy farszem zwijamy u góry końcówki kwiata i zanurzamy w płynnej tempurze , to ma tylko lekko pokryć kwiatuszka , takie wrzucamy na wrzący olej i smażymy jakieś 3 min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 20.08.2013 18:19
Ładne kwiatki i do tego można z apetytem je zjeść :)
Anna133 20.08.2013 15:12
Koniecznie Kolorowa" ja ino kradnę kwiaty z ogrodu , no super to jest
Kolorowa 19.08.2013 16:25
Muszę koniecznie zrobić coś takiego !
Stenka 19.08.2013 15:17
ciekawy przepis
Anna133 19.08.2013 14:48
W ogóle nie czuć smaku kwiata , tak jakby to było samo ciasto , a dodam ,że robiłam pierwszy raz :D
marcia7 19.08.2013 14:39
coś niesamowitego
Anna133 19.08.2013 12:59
wyszło genialnie , ino mam mało kwiatów w ogrodzie ,ale za tydzień zrobie ze 20 :D
Magula 19.08.2013 12:57
Ciekawy przepis, jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak