kwaszona kapusta z ogórkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1,5 kg
  • ogórki kiszone

    0,5 kg
  • cebula

    3 szt
  • kminek,ziarenka gorzycy

    1 łyżeczka
  • sól

    2 łyż
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę zszatkować. Z papryki usunąć gniazda nasienn i pokroić w cienkie plastry. Ogórki i cebulę pokroić w plasterki. Całośc wymieszać z przeyprawami i przęłożyć do naczynia kamionkowego. Dobrze ugnisć. Wierzch obciążyć. Zostawić w tem pokojowej na 3 dni. Wynieść po tym czasie w chłodne miejsce

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 25.11.2012 12:24
smaczna
ElizaT 07.11.2012 10:30
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat