Kwas z buraków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    2-3 szt
  • cytryna

    1/2 szt
  • drożdże

    5 g
  • cukier

    3-4 łyżki
  • chleb

    skórka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki umyć, obrać opłukać, ze6trzeć na tarce o dużych oczkach, zalać ciepłą, przegotowaną wodą, dodać cukier i sól do smaku, roztarte drożdże z cukrem, wymieszać włożyć skórkę z chleba. Po sfermentowaniu zlać do butelek, zakorkować, wynieść do chłodnego miejsca. Podawać po 1-2 dniach. Można dodać sok z cytryny do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 06.12.2011 19:45
ładny burak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat