Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas z buraków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 2-3 szt
cytryna 1/2 szt
drożdże 5 g
cukier 3-4 łyżki
chleb skórka

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas z buraków

Buraki umyć, obrać opłukać, ze6trzeć na tarce o dużych oczkach, zalać ciepłą, przegotowaną wodą, dodać cukier i sól do smaku, roztarte drożdże z cukrem, wymieszać włożyć skórkę z chleba. Po sfermentowaniu zlać do butelek, zakorkować, wynieść do chłodnego miejsca. Podawać po 1-2 dniach. Można dodać sok z cytryny do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 06.12.2011 19:45
ładny burak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak