KWAS BURAKOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1 kg.
  • woda

    2 l.
  • czosnek

    - do smaku
  • chleb razowy

    10 dag.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki obrać, umyć, pokroić, przełożyć do glinianego naczynia.

Zalać przygotowaną, ciepłą wodą, dodać pokruszony chleb oraz przeciśnięte przez praskę kawałki czosnku.

Naczynie zakryć płóciennym materiałem, szczelnie obwiązać i postawić w ciepłym miejscu na kilka dni. Po upływie tego czasu kwas odcedzić. Kwas doskonale nadaje się do barszczu.

SMACZNEGO !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat