Kwadratowa pizza na bogato wg Elfi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciastko

    1 opakowanie
  • ketchup

  • kukurydza

    1 puszka
  • starty ser

    2 szklanki
  • pieczarki

    150 g
  • papryka

  • cebula

  • szynka

    6 plastrów
  • fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto rozkładam na blaszce na papierze do pieczenia. Wierzch smaruję ketchupem i posypuję suszoną bazylią. Szynkę kroję w małe kosteczki i rozrzucam po całej pizzy. Cebulę obieram, siekam i również rozkładam na cieście. Pieczarki dokładnie myję i kroję w plastry - nie podsmażam ich wcześniej, lubię po prostu smak pieczarek i gdy są one w dość Paprykę myję i kroję w kostkę - rozkładam na pizzy. Kukurydze i odcedzoną, przepłukaną fasolę rozkładam na całej powierzchni - kukurydzy nie żałuję. Cały wierzch obsypuję grubo startym (na grubych oczkach) serem. Pizze piekę w temp 180C przez ok 30 minut, uważając żeby nie spalić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka91 21.08.2012 14:28
UWIELBIAM PIZZE

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat