Kutia wigilijna

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pszenica

    1 szklanka
  • orzechy włoskie

    wg uznania
  • mak

    1 szklanka
  • miód

    do smaku
  • rodzynki

    wg uznania
  • śmietanka

  • daktyle

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pszenicę namoczyć na noc, a następnie gotować. Gdy pszenica będzie miękka, odsączyć ją na sitku. Mak przemyć pod bieżącą wodą, zalać wodą, zagotować na małym ogniu, następnie zmielić, połączyć z ugotowaną pszenicą, dodać resztę składników, wymieszać i wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 08.10.2013 08:28
uwielbiam te słodkości świąteczne
malina 07.10.2013 10:43
już się pomału przygotowuję do świąt i szukam różnych wersji tej potrawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat