Kuskusowe kulki

Kuskusowe kulki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 średni
  • papryka czerwona

    1 szt
  • groszek konserwowy

    0,5 puszki
  • kukurydza w puszce

    0,5 puszki
  • pieczarki

    30 dag
  • jajko

    3 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szkl
  • sól

  • pieprz

  • oregano

    1 łyżeczka
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżeczka
  • tłuszcz do smażenia

  • papryka zielona

    1 szt
  • ser żółty

    10 (łagodny)
  • kasza

    1 szkl
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kuskusowe kulki

Kaszę kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Myjemy pieczarki i papryki, kroimy w kostkę i dusimy aż do miękkości.Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie na półmiękko, kroimy na drobno i wraz z pieczarkami, paprykami, groszkiem i kukurydzą dodajemy do kaszy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do masy wraz z bułką tartą i przyprawami.Wilgotnymi dłoniami formujemy niewielkie kule i układamy w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy ok 50 min w 200 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Ania84 22.11.2013 23:58
kuskus pod każdą postacią smakuje :)a w takim wydaniu szczególnie
Ania84 10.10.2013 20:31
zdrowe a zarazem pożywne danie
Jodaj 10.10.2013 17:59
wyglądają pysznie
reniatka 10.10.2013 16:42
bardzo fajne i zdrowe
Adamorek 10.10.2013 15:39
dobra kaszka w takiej wersji
Joannasz3190 10.10.2013 14:29
Smakowite :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat