Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuskus z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Kuskus z warzywami można zabrać ze sobą do pracy czy szkoły, nie trzeba go podgrzewać, a najlepszy jest po kilku godzinach, kiedy smaki się połączą.

Składniki:

Kuskus

kuskus 300 g
woda gorąca 500 ml
marchew 120 g
cukinia 400 g
dynia 250 g
imbir świeży 10 g
cebula 100 g
woda 350 ml
oliwa 10 g
Szafran nitki Prymat 1 szt.
cynamon Prymat 1 sztuka
groszek mrożony 200 g
ciecierzyca ugotowana 300 g
kostki rosołowe 1 szt.
sól 1 łyżeczka
pietruszka zielona 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kuskus z warzywami

Kuskus

1
300g kuskus zalać 500ml wrzącej wody. Posolić wymieszać i odstawić.
Krok 1 - Kuskus z warzywami foto
2

Cukinię, dynię i cebule pokroic w kostkę. Imbir i marchewkę zetrzec na tarce. Dodać oliwę dusić około 5min.

Krok 2 - Kuskus z warzywami foto
3

Dodać 350ml wody, szafran i cynamon. Gotować około 5min wyjąć laskę cynamonu.

Krok 3 - Kuskus z warzywami foto
4

Dodać cukinię, dynię, groszek, ciecierzycę i pół kostki rosołowe (jak ktoś lubi intensywny smak kostki można dodać całą). Gotować 15 min.

Krok 4 - Kuskus z warzywami foto
5

Dodać 4 łyżki natki pietruszki wymieszać.

Krok 5 - Kuskus z warzywami foto
6

Ugotowane warzywa przelać do miski z kuskusem. Wymieszać.

Krok 6 - Kuskus z warzywami foto
7

Można ugotować jajka i dodać do warzyw.

Krok 7 - Kuskus z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak