Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Kuskus
-
kuskus
300 g -
woda gorąca
500 ml -
marchew
120 g -
cukinia
400 g -
dynia
250 g -
imbir świeży
10 g -
cebula
100 g -
woda
350 ml -
oliwa
10 g -
Szafran - nitki
1 szt. -
cynamon Prymat
1 sztuka -
groszek mrożony
200 g -
ciecierzyca ugotowana
300 g -
kostki rosołowe
1 szt. -
sól
1 łyżeczka -
pietruszka zielona
4 łyżki
Sposób przygotowania
Kuskus


Cukinię, dynię i cebule pokroic w kostkę. Imbir i marchewkę zetrzec na tarce. Dodać oliwę dusić około 5min.

Dodać 350ml wody, szafran i cynamon. Gotować około 5min wyjąć laskę cynamonu.

Dodać cukinię, dynię, groszek, ciecierzycę i pół kostki rosołowe (jak ktoś lubi intensywny smak kostki można dodać całą). Gotować 15 min.

Dodać 4 łyżki natki pietruszki wymieszać.

Ugotowane warzywa przelać do miski z kuskusem. Wymieszać.

Można ugotować jajka i dodać do warzyw.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się