Kuropatwa pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kuropatwy

    3
  • boczek

    15dag
  • masło

    3łyżki
  • śmietana

    4łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i sprawione kuropatwy natrzec solą ,obłożyć dokładnie plastrami boczku ,podlać odrobiną wody i wstawić do gorącego piekarnika.Podczas pieczenia smarować kuropatwy kilka razy kwaśną śmietaną i skrapiać masłem .Podlewać mała ilością wody .Upieczone kuropatwy podzielić na połowy i podawać z grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iga2 03.07.2011 12:58
fajna propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat