Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki z chili

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 1 kg
cebula 20 dag
papryczki chili 3 strąki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
pieprz ziarnisty 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
ziele angielskie 1 łyżeczka
woda 2 szklanki
ocet 1 szklanka
cukier 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki z chili

Kurki oczyszczamy, opłukujemy i gotujemy w osolonej wodzie do czasu aż opadną na dno garnka. Następnie odcedzamy na sicie i układamy w słoikach. Cebule obieramy, kroimy w cienkie krążki i dodajemy do grzybów.Do każdego słoika wkładamy po kawałku liścia laurowego, papryczki chili /oczyszczonej z pestek i gniazd nasiennych/, po kilka ziaren gorczycy, ziela angielskiego i pieprzu. Wodę zagotowujemy z octem, solą i cukrem. Gorącą zalewą napełniamy słoiki z kurkami, zakręcamy i pasteryzujemy 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak