Kurki w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    500 g
  • cebula

  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana 12%

    400 g
  • mleko 3,2%

    250 ml
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki krótko obgotowałem w osolonej wodzie. Cebulę pokroiłem w kostkę i zeszkliłem na maśle. Wrzuciłem do rondla cebulę i obgotowane kurki , oprószyłem mąką ,Smażyłem kilka minut. Dodałem mleko i śmietanę . Gotowałem aż sos zgęstniał. Pod koniec gotowania dodałem tymianek . Doprawiłem solą i pieprzem ( u mnie dość dużo ).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ggosienka68 22.09.2014 18:38
rewelacyjny sosik!!!!!!! mniam
Mati13 02.09.2014 18:56
bardzo smacznie
cukiereczek 02.09.2014 17:16
prosty sposób na smaczne kurki
Megg 02.09.2014 16:26
Pychota :-)
Joannasz3190 02.09.2014 16:17
Pyszności :)
Grazyna0211 02.09.2014 15:20
uwielbiam kurki w śmietanie
Agnieszka-87-25 02.09.2014 15:08
superowy smaczek
Lis 02.09.2014 14:56
Cudownie zrobione grzyby:)
Ania84 02.09.2014 14:24
pyszne danie
Malinka 02.09.2014 14:02
Moje ulubione, pycha!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat