Kurki smażone na masle

Kurki smażone na masle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

  • masło do smażenia

  • pieprz biały Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki oczyścic, małe zostawić w całości, duże przekroic na pół. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić kurki i delikatnie posolić. Smażyć ok 5-6 minut często mieszając. Gdy już cała woda odparuje dodać pieprz i jeszcze chwilę podsmażać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

27.01.2013 09:41
uwielbiam taką kolację

ankaryba

22.07.2012 17:35
uwielbiam :-)

Ada-Gaba

07.01.2012 11:45
znakomite

Tika4444

04.07.2011 20:33
smaczne grzybki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat