Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurki marynowane

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki
1,5 kg
ocet
1 szkl.
woda
6 szkl.
cukier
1 łyżeczka
cebula
3 szt.
Gorczyca biała cała Prymat
2 dag
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 szt.
Sklep Prymat
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki marynowane

Grzyby obgotować w wodzie z solą i 1 cebulą około 10 minut. Robimy zalewę z podanych składników, cebulę kroimy w plasterki, zagotować. Grzyby układamy w słoikach i zalewamy gorącą zalewą. Odwracamy słoje do góry dnem aż do wystygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 08.09.2011 08:00
ale grzyby
bejciu24 13.01.2011 17:30
lubię grzyby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak