Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki marynowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 1 kg
cebula 1 sztuka
woda 2 szklanki
ocet 1 szklanka
cukier 5 łyżek
sól 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki marynowane

Kurki oczyszczamy i myjemy. Obgotowujemy w wodzie (około 10 min) z łyżeczką soli. W osobnym garnku przygotowujemy zalewę. Dodę zagotowujemy z octem, solą, cukrem i przyprawami. Dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę. Zalewę gotujemy ok 10 minut W tym czasie obgotowane kurki układamy w słoików, do 2/3 wysokości. Zalewamy gorącą zalewą i zakręcamy. Pasteryzujemy słoiki 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 11.04.2013 07:47
zjadłabym sobie takie teraz! :)
rafał4 11.04.2013 07:38
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak