Kurki duszone w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę zeszklic na odrobinie oleju wrzucic oczyszczone i opłukane kurki (małe w całości a większe pocięte). Dusi aż kurki puszczą sok i zmiękną. Dodac śmietanę, posolic i popieprzyc do smaku. Dusic jeszcze chwilkę po czym dodac natkę pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 03.04.2011 16:53
no to do lasu po kurki
iwona332 16.03.2011 12:12
super
kielcok1 07.03.2011 16:08
szkoda mi dusić kurki
rakow2 25.12.2010 14:17
lubię kurki zbierać i jeść
Ela20 14.05.2010 10:04
Ciekawe kiedy pojawią się kurki w lasach. Uwielbiam takie w śmietanie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat