kurcze pieczone na rożnie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 kg
  • czosnek

    3 ząbki
  • koperek

    1 pęczek
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczę oczyścić, umyć, osuszyć. Czosnek obrać, opłukać, posiekać drobno, rozetrzeć z solą. Koperek umyć, osączyć. Wnętrze jamy brzusznej kurczaka natrzeć roztartym czosnkiem, a następnie włożyć koperek. Powierzchnię tuszki natrzeć także czosnkiem. Jamę brzuszną spiąć szpilkami do drobiu. Przygotowaną tuszkę umocować na rożnie, upiec

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat