kurcze na dziko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1/2 sztuki
  • olej

    1 łyżka
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • woda

    1 szkl
  • ocet

    1/2 szkl
  • cukier

    1 łyzeczka
  • imbir

    1/2 łyżeczki
  • cynamon

    szczypta
  • Liść laurowy suszony Prymat

    trochę
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kurczaka opłukać, osączyć, podzielić na porcje.W rondlu z rozgrzanym olejem smażyć cebulę i czosnek przez minutę mieszając.Wlać wodę i ocet, włożyć kawałki kurczaka i resztę składników, po zagotowaniu zmniejszyć płomień i gotować przez 30 min. do miękkości. Podawać na gorąco lub na zimno

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat