kurcze na dziko

kurcze na dziko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1/2 sztuki
  • olej

    1 łyżka
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • woda

    1 szkl
  • ocet

    1/2 szkl
  • cukier

    1 łyzeczka
  • imbir

    1/2 łyżeczki
  • cynamon

    szczypta
  • Liść laurowy suszony Prymat

    trochę
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kurcze na dziko

1. Kurczaka opłukać, osączyć, podzielić na porcje.W rondlu z rozgrzanym olejem smażyć cebulę i czosnek przez minutę mieszając.Wlać wodę i ocet, włożyć kawałki kurczaka i resztę składników, po zagotowaniu zmniejszyć płomień i gotować przez 30 min. do miękkości. Podawać na gorąco lub na zimno

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat