Kurczakowe frytki według Agi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 pojedyńcze
  • sól

  • panierka do kurczaka prymat

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi myjemy,osuszamy i kroimy na cieniutkie paseczki.Posypujemy solą i pieprzem.Bułkę tartą mieszamy z panierką.Rozgrzewamy na patelni tłuszcz.Smażymy frytki.Osączamy na papierowym ręczniku.Podajemy z sosem czosnkowym.Pycha i szybko:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 28.01.2012 00:17
fajne
ben-ka 15.01.2012 09:52
Oj jaki to fajny pomysł:)
calliope 28.11.2011 10:10
rewelacja :)
BernadettaP 05.11.2011 08:45
z chęcią bym zjadła :-)
Joanna108 26.09.2011 14:50
fajne
anja3107 10.09.2011 10:15
ekstra pomysł
Beatris 02.09.2011 10:42
Bardzo pomysłowe. Brawo.
Tika4444 02.09.2011 07:35
wspaniałe danie, dziś zrobie na obiad
berys18 01.09.2011 08:52
ale smakowite, aż zgłodniałam
Halusia 30.07.2011 20:00
Super!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat