Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak ze szpinakiem i grzybami

2.0
(9)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Kurczak ze szpinakiem i grzybami w sosie śmietanowym z dodatkiem papryki wędzonej. Świetnie łączy się z makaronem, pyszny obiad dla całej rodziny.

Składniki:

Obiad

makaron penne 1 opakowanie
grzyby leśne 3 garście
szpinak świeży 1 opakowanie
śmietanka 36% 2 opakowania
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 2 łyżki
piersi z kurczaka 2 szt.
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 2 łyżeczki
pieprz 1 mała łyż.
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak ze szpinakiem i grzybami

Piersi z kurczaka podsmażyć na patelni, dodać grzyby leśne i masło. Smażyć aż grzyby zmiękną. Dodać świeży szpinak, chwilę podsmażyć i dodać śmietankę 36%. Smażyć tak długo aż sos zrobi się gęsty. Doprawić papryka wędzona, solą, pieprzem.
Gotowy sos podawać z ugotowanym wcześniej makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak