Kurczak ze szpinakiem i grzybami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kurczak ze szpinakiem i grzybami w sosie śmietanowym z dodatkiem papryki wędzonej. Świetnie łączy się z makaronem, pyszny obiad dla całej rodziny.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Obiad

  • makaron penne

    1 opakowanie
  • grzyby leśne

    3 garście
  • szpinak świeży

    1 opakowanie
  • śmietanka 36%

    2 opakowania
  • Papryka wędzona słodka mielona Prymat

    2 łyżki
  • piersi z kurczaka

    2 szt.
  • Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat

    2 łyżeczki
  • pieprz

    1 mała łyż.
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka podsmażyć na patelni, dodać grzyby leśne i masło. Smażyć aż grzyby zmiękną. Dodać świeży szpinak, chwilę podsmażyć i dodać śmietankę 36%. Smażyć tak długo aż sos zrobi się gęsty. Doprawić papryka wędzona, solą, pieprzem.
Gotowy sos podawać z ugotowanym wcześniej makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat