kurczak ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 kg
  • mrożone liście szpinaku

    1 opakowanie
  • śmietana 30%

    200 ml
  • Czosnek suszony Prymat

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

MIĘSO MYJEMY I KROIMY W KOSTKĘ. GOTUJEMY Z DODATKIEM VEGETY. WYJMUJEMY. SZPINAK PODLEWAMY NIEWIELKĄ ILOŚCIĄ WODY I SMAŻYMY NA MAŚLE, AŻ WODA CZĘŚCIOWO ODPARUJE. WLEWAMY ŚMIETANĘ, MIESZAMY I ZAGOTOWUJEMY. DOPRAWIAMY CZOSNKIEM I VEGETĄ DO SMAKU. WKŁADAMY KURCZAKA, ZAGOTOWUJEMY.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bursztynek 14.05.2011 23:35
fajne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat