Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z warzywami
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Na patelnie wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy pokrojonego w kostkę kurczaka. Na patelni doprawiamy go przyprawą do kurczaka, ziołami prowansalskimi i solą do smaku. Pilnujemy żeby się nie przypalił od czasu do czasu mieszając. Kiedy piersi już się usmażą przekładamy je do większego garnka i odstawiamy na bok.
Po przerzuceniu kurczaka do garnka, na patelnie wlewamy odrobinę oleju. Na rozgrzaną patelnie wkładamy mieszankę warzyw (używam zazwyczaj mrożonych bo szybciej, ale oczywiście mogą być świeże). Doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, curry, ostrą mieloną papryką do smaku. Po usmażeniu wrzucamy do garnka, w którym znajduję się już kurczak i mieszamy. W międzyczasie na palniku obok gotujemy ryż, do którego, po ugotowaniu, dodamy kurczaka z warzywami. Według uznania, można dodać sos słodko - kwaśny.
Smacznego :)