kurczak z suszonym pomidorem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka podwójny

    1 szt
  • suszone pomidory z kaparami

  • cytryna

    0,5 szt
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • sól

  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta dzielimy na pół i marynujemy w przygotowanej marynacie. Marynata to sok w połówki cytryny, sól do smaku, chili pieprz cayenne- w zależności jak ostre lubimy, tymianek, 2 łyżki oliwy- składniki mieszamy i nacieramy nimi filet. Pozostawiamy na chwilę, następnie nożem z okrągłym czubkiem robimy otwór w środku każdej z połówki fileta i wciskamy w niego suszone pomidory z kaparami. Tak przygotowaną pierś kładziemy na naczynie do gotowania na parze na 5 minut, po 5 minutach fileta wkładamy w sreberko i ponownie zostawiamy w naczyniu do gotowania na parze na 35 minut. Jak mięsko już jest miękkie, wyciągamy je z foli i zostawiamy do przestygnięcia. Nie kroimy od razu, ponieważ starci swoje soki. tak powstała pieczeń wykorzystuję zamiast wędliny na kanapki z zieloną sałatą. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasia47 11.07.2012 17:35
To lubię!!
teresa18 15.12.2011 20:25
mniam pyszne
kulek 12.12.2011 00:51
fajne
krzysiu510 11.12.2011 20:33
fajnie smakuje jako wędlina na kanapki
Justyna Jussstiii 11.12.2011 10:21
super
ronald88 10.12.2011 09:31
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat