Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z sałatką ryżową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
ryż biały 100 g
papryka czerwona 2 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
majonez tradycyjny 2 łyżki
sól do smaku
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z sałatką ryżową

Do garnka wlewamy wodę, lekko ją solimy i gotujemy udka na miękko. W drugim garnku również wlewamy wodę, dodajemy szczyptę soli i gotujemy ryż al-dente. Paprykę dokładnie myjemy, wycinamy środki i kroimy w kostkę. Cebulę białą obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Z kukurydzy odlewamy zalewę. Ryż, paprykę, kukurydzę i cebulę łączymy ze sobą. Dodajemy majonez, pieprz czarny, pieprz ziołowy i sól do smaku. Dokładnie mieszamy. Udka z kurczaka wykładamy na talerze i spożywamy z przygotowaną sałatką.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 22.04.2013 14:06
bardzo smaczne ,dietetyczne danie
AURELKA 12.04.2013 20:19
wyśmienite danie
wlicka 09.04.2013 15:55
mmm smaczne
Neetka90 23.01.2013 14:14
szybko i smacznie
Neetka90 23.01.2013 14:14
szybko i smacznie
Lemon 12.10.2012 14:59
pycha
Kekerboom 12.10.2012 13:48
uwielbiam sałatkę ryżową.
Małgorzata106 12.10.2012 12:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak