Kurczak z papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    50-60 dkg
  • bulion warzywny

    1 szklanka
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • oliwa

    2 lyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • sól

  • pieprz

  • papryka

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowany filet oprószyć soląi pieprzem i obsmazyć na oliwie. Oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę i podsmazyć w żaroodpornym naczyniu.Następnie dodać do niego bulion i przecier, doprowadzając do wrzenia. Włożyć piersi kurczaka, przykryć pokrywką lub folią i piec w piekarniku okolo 45 minut w 200*C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 09.10.2013 17:43
Podoba mi się :)
Motorek 27.04.2013 10:24
smaczne mięsko
Mati13 15.01.2013 20:12
tak nie jadłem - super
barbara11561 02.11.2012 12:10
ile kucharek,tyle przepisów -jedno mięsko a zawsze inaczej smakuje:)
IZABELA29 06.05.2012 09:04
lubie posmak papryki w daniach...
elzbietar64 10.04.2012 23:27
z papryką nie próbowałam- bardzo ciekawie
jeta72 11.11.2011 23:46
pycha
ewaa 02.09.2011 19:00
ciekawy przepis ..takiego jeszcze nie robiłam
ben-ka 29.04.2011 11:03
O ! nie robiłam tak jeszcze:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat