Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z mięta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 80 dkg
boczek 8 plastrów
groszek zielony 1/2 kg
mięta świeża 5 gałązek
kapusta pekińska 1 mała
cebula 2
kostka rosołowa 1
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z mięta

Fileta podzielić na 8 części. Każdy kawałek mięsa naciąć w dwóch miejscach, oprószyć solą i pieprzem. W miejsca gdzie nacinaliśmy fileta włożyć listki mięty. Przygotowane mięso owinąć w plastry boczku. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Cebulę zarumienić, dodać do niej groszek i poszatkowaną pekinkę. Warzywa zalać kostką bulionową rozpuszczoną 1/2 szkl. wody i dusić 10 min. Uduszone warzywa dać do mięsa i wstawić do piekarnika. Piec ok. 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 02.04.2015 21:16
niesamowite :)
romanrafal
romanrafal 13.02.2014 17:23
fajny smaczny przepis
Łukasz15 19.12.2012 00:25
Ciekawy przepis
RenataZ-et 08.08.2012 12:59
świetny
jeta72 10.06.2012 23:09
super
Wafelek2601 08.05.2012 15:23
ekstra
IKrakowianka 06.05.2012 00:09
ciekawy przepis
m1monika 17.12.2011 19:01
jeszcze takiego kurczaka nie jadłam
Wacław 16.12.2011 11:02
fajny przepis !
mirosława4 10.12.2011 21:27
ciekawe połączenie
berys18 04.12.2011 16:54
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak