Kurczak z mięta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    80 dkg
  • boczek

    8 plastrów
  • groszek zielony

    1/2 kg
  • mięta świeża

    5 gałązek
  • kapusta pekińska

    1 mała
  • cebula

    2
  • kostka rosołowa

    1
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta podzielić na 8 części. Każdy kawałek mięsa naciąć w dwóch miejscach, oprószyć solą i pieprzem. W miejsca gdzie nacinaliśmy fileta włożyć listki mięty. Przygotowane mięso owinąć w plastry boczku. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Cebulę zarumienić, dodać do niej groszek i poszatkowaną pekinkę. Warzywa zalać kostką bulionową rozpuszczoną 1/2 szkl. wody i dusić 10 min. Uduszone warzywa dać do mięsa i wstawić do piekarnika. Piec ok. 25 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madziela 02.04.2015 21:16
niesamowite :)
romanrafal 13.02.2014 17:23
fajny smaczny przepis
Łukasz15 19.12.2012 00:25
Ciekawy przepis
RenataZ-et 08.08.2012 12:59
świetny
jeta72 10.06.2012 23:09
super
Wafelek2601 08.05.2012 15:23
ekstra
IKrakowianka 06.05.2012 00:09
ciekawy przepis
m1monika 17.12.2011 19:01
jeszcze takiego kurczaka nie jadłam
Wacław 16.12.2011 11:02
fajny przepis !
mirosława4 10.12.2011 21:27
ciekawe połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat