Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z hiszpańskim Chorizo i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kurczak

pierś z kurczaka 2 szt
chorizo 70 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
cytryna 1 szt
bazylia 6 listków
ser żółty 50 g
olej do smażenia 20 ml

Dodatki

ogóreczki z chili Smak 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z hiszpańskim Chorizo i serem

Piersi kurczaka doprawiamy z każdej strony solą i pieprzem. Ścieramy skórkę z cytryny (wcześniej sparzonej). Odstawiamy do lodówki na 20 minut.
Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy aż kurczak nabierze złotego koloru. Mięso powinno być surowe w środku. Podsmażone piersi kroimy po środku aby zrobić kieszonki. Do każdej kieszonki dodajemy po 2-3 plastry Chorizo i 3 listki bazylii. Zszywamy wykałaczkami kurczaka i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Pieczemy całość w termoobiegu przez około 18 minut w temperaturze 180 C. Wykładamy na talerz i posypujemy kurczaka startym serem. Obok dodajemy ogóreczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 06.03.2015 07:59
fajny pomysł
Michał2 05.03.2015 22:20
ssmaczne jedzenie
Megg 05.03.2015 21:38
super smaczny kurczaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak